Thuiswerken.. De muren komen op me af

Sinds maart 2020 werken veel mensen ineens vanuit huis. Daar zitten ook voordelen aan: geen file, meer tijd, efficiƫnte zoom-meetings en je kan je pyjama aanhouden.

Maar na zo’n lange tijd worden collega’s en de fijne werkplek op kantoor gemist. De muren van de home-office zijn misschien wel erg kaal. De thuiswerkplek verdient een upgrade!

Tientallen onderzoeken wijzen uit dat je maar een paar minuten per dag naar kunst hoeft te kijken om je hersenen te activeren: op het gebied van ontspanning, creativiteit en een algeheel gevoel van welzijn. 

Kunst op de werkplek: een interview met KPMG Meijburg & Co

Wat kunst kan doen voor jouw werknemers

In 2013 deed de British Council for Offices onderzoek en maar liefst 90% van de werknemers stelde dat hun productiviteit verhoogd werd door de aanwezigheid van kunst op de werkvloer.

Kunst geeft je een goed gevoel en onthaast. Kunst zet aan tot reflectie en leren en bevordert het creatieve denkvermogen. Creativiteit leidt weer tot innovatie en nieuwe impulsen voor mens en organisatie. Geweldig toch!

Als werkgever is het jouw taak om te zorgen voor een prettig werkklimaat. Maar nu iedereen thuiswerkt is dat een stuk lastiger. Daarom kun je, naast een goede computer en een fijne bureaustoel, je werknemers ook helpen aan een inspirerende werkplek. En wat wordt die online borrel leuk als iedereen kan vertellen over het kunstwerk wat ze hebben uitgekozen. Zo leer je elkaar wat beter kennen op een nieuwe manier!

Thuiswerktip van Lieneke van Limencoaching!

Ook thuiswerkspecialist Lieneke wijst erop hoe belangrijk het is om een beetje liefde en aandacht te schenken aan die thuiswerkplek. Ze heeft zelfs een boek geschreven over thuiswerken! Bij ons te bestellen

Thuiswerken.. Een stuk leuker met een thuiswerk-kunstwerk!